COPD Ketenzorg

COPD Ketenzorg

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is een ziekte, waarbij u bijna constant last heeft van uw longen. De luchtwegen zijn vernauwd, waardoor kortademigheid of benauwdheid snel optreedt.

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij beide aandoeningen zijn de longen en luchtwegen onherstelbaar beschadigd. De beschadigingen aan de longen bij COPD genezen dus niet meer.

De behandeling van COPD bestaat zeker niet alleen uit medicijngebruik. Wat nog veel belangrijker is, is een gezonde manier van leven. Stoppen met roken, regelmatig bewegen en gezond eten dragen allemaal bij aan een betere conditie.

Zorgprogramma

Het is belangrijk, dat u goed wordt begeleid bij uw chronische ziekte. In overleg met u en de andere betrokken zorgverleners stellen de huisarts en de praktijkondersteuner een zorgprogramma voor u op. In dit zorgprogramma staat duidelijk omschreven, met welke zorgverleners u te maken heeft en welke zorg verleend wordt.

De huisarts en praktijkondersteuner overleggen regelmatig met andere zorgverleners, zodat de zorg goed op elkaar wordt afgestemd.

Voor meer informatie over COPD en het zorgprogramma:

www.fealmelo.nl

Spoed?

Bel: 0546 - 86 91 05
of: 0546 - 86 17 52 - optie 1
of: 112

Herhaalrecepten?

Bel: 0546 – 86 17 52
U kunt 24 uur per dag herhaalrecepten inspreken.

Klik hier om via MijnGezondheid.net herhaalrecepten aan te vragen.