Ouderenzorg

Ouderenzorg

Binnen onze huisartsenpraktijk werkt sinds 2008 een verpleegkundige als praktijkondersteuner ouderenzorg. Zij legt namens de huisartsen op dinsdag een aantal huisbezoeken af bij oudere patiënten.

Het blijkt, dat steeds meer ouderen langer thuis blijven wonen en daardoor mee zorgvragen hebben. Uit onderzoek blijkt ook, dat ouderen meer problemen met hun gezondheid ervaren. Deze problemen,  zoals suikerziekte, hartfalen, doofheid, vergeetachtigheid, zijn van grote invloed op het ouder worden. Soms zijn er problemen, die niet tijdens een spreekuurconsult bij de huisarts aan de orde komen. Als huisartsen willen we u daarbij graag ondersteunen.

De praktijkondersteuner gaat daarom op huisbezoek bij ouderen in onze praktijk. Zij kan met u praten over uw gezondheid, medicijnen, welzijn, wonen, mantelzorgers, uw zorgbehoefte en mogelijk andere vragen van uw kant. Zij heeft contact met uw huisarts en kan als dat nodig is met hem of haar overleggen, hoe u het beste geholpen kunt worden.

Het is belangrijk, om de zorg van de verschillende zorgverleners goed op elkaar af te stemmen. Daarom zijn in Nederland zorggroepen opgericht. Deze zorggroepen ondersteunen de huisarts en de zorgverleners en maken afspraken die zijn vastgelegd in zorgprogramma’s.

Voor meer informatie over Ouderenzorg en het zorgprogramma:

www.fealmelo.nl

Spoed?

Bel: 0546 - 86 91 05
of: 0546 - 86 17 52 - optie 1
of: 112

Herhaalrecepten?

Bel: 0546 – 86 17 52
U kunt 24 uur per dag herhaalrecepten inspreken.

Klik hier om via MijnGezondheid.net herhaalrecepten aan te vragen.