Vrijdag 1 juli 2022 - landelijke actiedag huisartsen Nederland

Vrijdag 1 juli – landelijke actiedag huisartsen – Malieveld Den Haag

Op vrijdag 1 juli 2022 is er een landelijke manifestatie van alle huisartsen in Nederland. Wij gaan dan demonstreren op het Malieveld in Den Haag. DE HUISARTSENPRAKTIJK IS VOLLEDIG GESLOTEN EN TELEFONISCH NIET BEREIKBAAR!

ALLEEN BIJ SPOEDGEVALLEN, DIE NIET KUNNEN WACHTEN TOT NA HET WEEKEND, MAG U DE CENTRALE HUISARTENPOST ALMELO BELLEN! TELEFOON 088-5880588.

VOOR HERHAALMEDICATIE, DAT NIET KAN WACHTEN TOT NA HET WEEKEND, MAG U UW EIGEN APOTHEEK BELLEN!

Ons motto is: Iedereen een huisarts!

Echter, de huisartsenzorg anno 2022 loopt volledig vast!

Daarom vragen wij van iedere Nederlander aandacht voor dit probleem! Want de huisartsenzorg is onmisbaar voor de hele zorg.

De actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’, ‘De bezorgde huisarts’ en de huisartsenverenigingen LHV en VPH hebben samen afgesproken om een landelijke manifestatie te organiseren op het Malieveld op vrijdagmiddag 1 juli.

Waarom deze actieweek?
We willen:
– meer tijd hebben voor onze patiënten;
– minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
– betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
– dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost!!!

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat onder druk. De zorgvraag neemt toe en wordt complexer. Door veranderingen in het zorgstelsel en schaarste op andere plekken in de zorg wordt er een steeds groter beroep gedaan op de huisartsenpraktijken overdag en op de huisartsenposten in de avond-, nacht- en weekenduren. Patiënten moeten na verwijzing door de huisarts steeds vaker lang wachten op vervolgzorg. Daardoor komt de tijd die de huisartsen per patiënt hebben om het goede gesprek te voeren in de knel en vinden steeds meer huisartsen en medewerkers de werkdruk te hoog. Dat is een bedreiging voor het animo om als huisarts en in de huisartsenzorg te werken.

En dat terwijl de huisartsenzorg zo belangrijk is voor patiënten en zo’n uiterst belangrijke schakel is in het hele zorgsysteem. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang blijft houden tot goede huisartsenzorg, daarom is het motto van de actieweek: “Iedereen een huisarts”. Het is het waard om daarvoor te knokken en te laten zien dat het tij gekeerd moet worden!

Spoed?

Bel: 0546 - 86 91 05
of: 0546 - 86 17 52 - optie 1
of: 112

Herhaalrecepten?

Bel: 0546 – 86 17 52
U kunt 24 uur per dag herhaalrecepten inspreken.

Klik hier om via MijnGezondheid.net herhaalrecepten aan te vragen.